O škole Novinky Fotoalbum Kontakt Dokumenty ZŠ Ochrana osobných údajov Elektronická prihláška

  • Zápis do MŠ na šk.r. 2024/2024 - NÁHRADNÝ TERMÍN

    Z vážnych organizačných dôvodov je termím zápisu do materskej školy z dňa 07.05.2024 - ZRUŠENÝ.

     

    Náhradný termín je dňa 09.05.2024 od 11.00 - 13.00 hod. v priestoroch MŠ.

     

    Za pochopenie ĎAKUJEME.

  • Pomáhaj a recykluj

    Vážení rodičia, milí žiaci,

     

    zapojili sme sa do projektu Pomáhaj a recykluj, ktorý realizuje občianske združenie Posuň TO. Prínos tejto aktivity je v solidárnosti a ekologickosti, veci dostanú druhé využitie, čo pomôže konkrétnym ľuďom, alebo budú zrecyklované, čo pomôže planéte. Nadväzujeme tým aj na aktivity pri príležitosti Dňa Zeme.
    Všetky podstatné info sú na plagáte, postupujte, prosím, podľa nich.
    10.5. si po vyzbierané veci prídu zástupcovia OZ Posuň To.

    Ďakujeme za spoluprácu!

  • Hlasovanie v projekte Čerstvé hlavičky

    Milí rodičia, žiaci, priatelia,

    aj naša škola sa zapojila do projektu Čerstvé hlavičky, vďaka ktorému máme možnosť na celý budúci školský rok získať raz za týždeň čerstvé ovocie alebo zeleninu pre deti v škole.

    Od dnes do 29.5. môžete po jednoduchej úvodnej registrácii denne hlasovať za našu školu.

    Hlasovanie a bližšie informácie nájdete na:

    https://www.cerstvehlavicky.sk/

    Veríme, že spoločnými silami uspejeme a doplníme deťom počas celého školského roka zdravú výživu .

  • Úspech v krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 22.4.2024 sa konalo v Bzinciach pod Javorinou krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. V nej nás reprezentovali Helenka Gieciová (2.A), ktorá získala 3. miesto a Katka Vašková (6.B).

    Dievčatám ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

  • Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec – výsledky školského kola: 

    1. kategória, žiaci 4. - 6. ročníka, zapojilo sa spolu 12 žiakov, umiestnenie:

    1. miesto: Amy Furdanová zo 6.B

    2. miesto: Ema Kulichová zo 6.B

    3. miesto: Liliana  Rychtarechová zo 6.A

    2. kategória, žiaci 7. - 9. ročníka, zapojilo sa spolu 6 žiakov, umiestnenie:

    1. miesto: Vivien Ondrášová zo 7.A

    2. miesto: Laura Čučková z 8.A

    3. miesto: Vanesa Piknová z 8.B

     

    Víťazky školského kola sa v stredu, 28.3.2024, zúčastnili okresného kola v Centre voľného času v Trenčíne, kde nás obe výborne reprezentovali.

    Amy Furdanová skončila na 2. mieste a Vivien Ondrášová skončila na 3. mieste.

    Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí venovali svoj čas tejto náročnej súťaži a víťazkám gratulujeme k úspešnej reprezentácii našej školy.

  • Slovenčina chutí sladko

    O tom, že slovenčina chutí sladko, by vedeli rozprávať žiaci zo 6.B triedy.

    Na hodine slovenského jazyka sa učili, ako písať dynamický opis. A keďže jeho súčasťou je aj recept na nejaký dobrý koláčik, šikovní šiestaci spojili teóriu s praxou... A ako to dopadlo? Všetci žiaci pochopili základy písania dynamického opisu a ešte si aj výborne pomaškrtili. No nie je slovenčina úžasná?

  • Anglický týždeň piatakov

    V dňoch 3. - 5. apríla sa na našej škole uskutočnil kurz anglického jazyka TALK - TALK, ktorý bol organizovaný pre žiakov 5. ročníka. Naši žiaci strávili tri vyučovacie dni s rodeným anglicky hovoriacim lektorom Williamom. Boli to dni plné zábavy, hier a intenzívnej komunikácie v angličtine. 

  • Elektronická prihláška k zápisu

    Prihlášku dieťaťa do 1. ročníka ZŠ môžete vyplniť aj elektronicky, následne si ju vytlačiť, podpísať a priniesť na zápis s ostatnými potrebnými záležitosťami.

    https://zivaskola.edupage.org/register/

  • Úspechy v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 4.4.2024 sa konalo v rodisku Jána Smreka v obci Melčice - Lieskové okresné kolo 70. ročníka celoslovenskej recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Naši žiaci opäť zaujali porotu a získali nasledujúce ocenenia:

    Helenka Gieciová (2.A ) získala vo svojej kategórii 1. miesto a bude náš okres reprezentovať v krajskom kole, Katka Vašková (6.B) získala 2. miesto a taktiež sa predstaví v krajskom kole. Tobias Kovalíček (7.B) získal 3. miesto

    Krajské kolo súťaže sa bude konať 22.4. 2024 V Bzinciach pod Javorinou, dievčatám držíme palce.

  • Materská škola
    8. 4. 2024

    Aktualizovali sme modul Materská škola

  • Veľkonočné aktivity

    Žiaci sa na tohtoročné veľkonočné sviatky naladili už popredu. Šikovné piatačky si na hodine technickej výchovy vyrobili svoje vlastné maľované vajíčka. Nezaostávali ani chlapci, ktorí si však pre zmenu vyrobili z prútov korbáče.

    V poslednú stredu pred prázdninami sa okrem toho uskutočnil Veľkonočný futbalový turnaj pre 5. a 6. ročník. Žiaci si sami vytvorili 5 tímov, zúčastniť sa ho mohli chlapci aj dievčatá. Kto nehral, povzbuzoval. Hráčov prišli podporiť aj žiaci z iných ročníkov. V hale panovala príjemná predprázdninová nálada. S úsmevom odchádzali najmä hráči z víťazného tímu: Alex Országh, Timea Kopecká, Tomáš Petrík, Jakub Lobotka, Nicolas Varhaník a Matúš Reingraber.

  • Čitateľský kvíz na 1. stupni

    V stredu 27.3.2024 sme pre deti z prvého stupňa pripravili Čitateľský kvíz. Na akcii sa zúčastnilo 30 detí, z každej triedy 5 žiakov. Vytvorili sme zmiešané skupinky detí, ktoré súťažili v riešení literárnych hádaniek, vedomostí o ľudových rozprávkach, tvorení rýmov básní, lúštení tajničiek a iných vedomostí z literatúry. Nakoniec boli deti odmenené sladkosťami.

    Viac fotografií z kvízu si môžete pozrieť v novom albume Čitateľský kvíz na 1. stupni.

  • Turistický krúžok

    Dňa 20.2. počas jarných prázdnin sme sa s deťmi z turistického krúžku vydali za snehom na Štrbské pleso.

  • Vynášanie Moreny

    V prvý jarný piatok, 22. marca 2024, sa žiaci našej školy v sprievode svojich vyučujúcich vydali do ulíc našej obce. Dôvod na to mali veru pádny, vynášali Morenu a s radosťou vítali prichádzajúcu jar. Podujatie sa začalo už na nádvorí školy, kde nám naši šikovní tretiaci spolu so žiakmi 6.B zaspievali, zarecitovali i vysvetlili pôvod týchto starodávnych zvykov. Po krátkom pochode sa za spevu piesní onedlho ocitli na moste pred OÚ, kde ich už netrpezlivo očakávali i zvedaví spoluobčania, príbuzní a známi. Milou básničkou potešili prítomných naši najmenší, potom už hlavné slovo patrilo znova šiestakom. Tí tradičnými rečňovačkami i piesňami vystrojili Morenu na jej poslednej púti. Vrcholom kultúrneho programu bolo zapálenie figuríny a jej hodenie do vôd potoka Svinica. Na záver sa deťom prihovoril i pán starosta a poďakoval im za ich snahu a námahu.

    A my by sme sa tiež chceli poďakovať miestnemu spolku Matice slovenskej i zamestnancom OÚ za ich pomoc a spoluprácu i sladkú odmenu. O rok sa vidíme znova! 

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vynášanie Moreny 2024.

  • Lyžiarsky výcvik ôsmakov

    Aj keď teploty vonku vo februári vonku naznačovali jar, predsa sa partia ôsmakov vydala za snehom kvôli lyžiarskemu výcviku.
    Našli sme miesto - Snowparadise Veľká Rača, kde sme si v termíne 12. - 16.2. užili skvelú lyžovačku a bez vážnejších zranení sa začiatočníci naučili základy lyžovania a pokročilí lyžiari zdokonalili svoje lyžiarske zručnosti.
    Ďakujeme za spoločne strávený čas a krásne zážitky.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky výcvik ôsmakov.

  • Naši piataci bábkohercami

    Počas posledných dní pred veľkonočnými sviatkami sa žiaci z 5.A na chvíľu zahrali na naozajstných bábkohercov. Vymysleli si vlastné príbehy, spísali scenár, rozdelili si úlohy v rámci skupiny, vyrobili vlastné bábky i naozajstné javisko. Nadšene očakávali veľký deň D a prezentáciu pred pani učiteľkou i spolužiakmi. Odmenou bol veľký potlesk a spokojnosť divákov...

  • Svetový deň vody

    Aj na našej škole sme sa pripojili k myšlienke Svetového dňa vody, ktorý bol medzinárodne stanovený na 22. marca. Pri jeho príležitosti si žiačky šiesteho ročníka si pripravili prezentáciu o význame vody a jej kolobehu v prírode, ktorú prezentovali v jednotlivých triedach.

  • Turnaj v malom futbale

    Dňa 22.3. sa žiaci a žiačky z prvého stupňa účastnili turnaja McDonald's Cup v malom futbale na základnej škole Novomestského v Trenčíne. Deti odohrali dva neľahké zápasy a umiestnili sa na 3. mieste. Ďakujeme všetkým za účasť.

  • Zápis do 1. ročníka ZŠ

    Vážení rodičia,

    srdečne Vás pozývame na zápis do 1. ročníka, ktorý sa v našej škole uskutoční v pondelok 15.4. v čase 11:00 - 16:00. Všetky bližšie informácie nájdete v priloženom plagáte.

    Tešíme sa na Vás :)!

  • Bábkové divadlo v ŠKD

    Dňa 5.3. 2024 sa žiaci v ŠKD zúčastnili bábkového divadielka ,,Mravec Gregor.” Prostredníctvom mravca Gregora bol vyrozprávaný krásny príbeh o hľadaní domova, láske, odvahe a priateľstve.

strana: